Uncategorized

Welke beslissing neem je?

Het knaagt al een tijdje aan je. Je merkt iedere keer weer, dat het niet echt lekker meer zit. Niet dat er iets enorms is gebeurd, of dat het heel schokkend is, maar toch… Iedere keer komt dat onbevredigende, vervelende stemmetje weer naar boven: “Is dit het nou? Is dit hoe ik de komende jaren verder wil? Neem ik hier genoegen mee?

Doe Maar

De band Doe Maar zingt er al vanaf 1982 over: “Is dit alles? Is dit alles wat er is?”. Dat zongen ze bijna 40 jaar geleden al en dat zingen ze nog steeds, zoals hier, in 2011 bij Evers Staat Op. Het is dus niet een gevoel gebonden aan deze tijd of gebonden aan mannen of vrouwen. Het is een heel bekend, menselijk fenomeen: wanneer het al een tijdje best goed met je gaat, kom je in een ritme. En dat ritme, dat went. Dat gaat soms zelfs vervelen, waardoor je jezelf de vraag gaat stellen: is dit alles?

vraagteken op eiland in oceaan
Is dit alles?

Het is dus een veelvoorkomend menselijk fenomeen, deze ontevredenheid. In het heel kort komt dit doordat we aan (bijna) alles wennen: zelfs de hangmat aan een wit idyllisch strand went op een gegeven moment. Daarnaast hebben we ook tegenstrijdige behoeftes: we willen samen én alleen zijn, we willen actie én rust, we willen uitdaging én ontspanning. Wil je hier meer over lezen, dan raad ik het boek Nextopia van Michael Dahlén aan.

Kantelpunt

Goed, we weten dus dat het heel normaal is dat wij mensen deze tegenstellingen en onrust ervaren. Maar ja, wat heb je eraan om dat te weten? Misschien biedt het je wat rust: je bent net zoals vele anderen hierin. Daarnaast is het wel zo: als het huidige ongemak erger is dan het vooruitzicht van verandering, dan kom je op een kantelpunt. Als de ontevredenheid oncomfortabel groot wordt, is het tijd voor een keuze!

Accepteer je de huidige situatie met al het ongemak, de stemmetjes in je hoofd en dat vervelende gevoel? Of zet je jezelf over je eigen angst voor het onbekende en neem je de beslissing om iets anders te gaan doen?

Hé, ik ken het. Been there, done that, zeggen ze dan in het Engels (nee, ik heb er geen t-shirt van). De allergrootste beslissingen worden afgedwongen. Maar de iets kleinere beslissingen, die toch een grote impact op je leven kunnen hebben, daar heb jij wel degelijk zelf het stuur in handen! Of het nu gaat om je baan, studie, vriendschap, relatie, leefstijl of eetkeuzes. Vaak ben jij degene die de beslissing kan nemen om er iets aan te veranderen.

Geen excuses maar resultaat
Ga je voor resultaat of voor … ?

Neem de beslissing

Merk jij ook steeds vaker dat gevoel van ‘is dit alles?’ bij jezelf? Merk jij (of je omgeving) dat je steeds vaker knorrig wordt van je werk, je omgeving of die ene persoon? Merk je het wel, maar weet je niet wat je daarmee en daaraan kunt doen? Dan kun je drie dingen doen:

  1. Helemaal niks, want “het is wat het is.” Prima, maar dan mag je ook niet meer klagen.
  2. Schrijf je hier in voor mijn updates, daarin ga ik je vanaf nu de praktisch toepasbare tips geven die bij mijn blogs horen. Krijg je ook meteen mijn e-book erbij.
  3. Check mijn coachtraject “Ik versie 2.0“. In dit traject help ik je de vaardigheden te versterken waarmee jij dit soort vragen gaat beantwoorden voor jezelf en het stuur vol vertrouwen weer in eigen handen neemt.

Het woord is aan jou: welke beslissing neem jij? En je weet het: niets doen is ook een beslissing. En dat mag, maar daar kom je niks mee verder. Wil je wel verder komen dan waar je nu bent, zet dan die eerste stap! Ik hoor graag van je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *