Ikversie2.0

Valkuil

Daar zit ik weer: ik heb mezelf weer op laten schepen met een taak die ik helemaal niet wil! En dat gebeurt me wel vaker, hoe vaak ik me iedere keer weer voorneem om het niet te doen. Om dan gewoon te zeggen: “nee, dat wil ik niet doen”. Deze keer is het beheerder worden van de klassen App-groep. Vaak een mijnenveld, zo’n App-groep, toch, ouders? En nu vind ik mezelf thuis op de bank opeens terug als beheerder van die groep. Sh*t, ben ik er weer ingetuind! Ja zeggen terwijl ik nee voel is een bekende valkuil van me. Herkenbaar?

Stopbord

Ja zeggen, nee willen

Wanneer de hele aardige moeder (die tot nu toe de beheerder was) het aan me vraagt, bekruipt me het gevoel van “oh nee, dit wilt ik niet. Niet doen, is niet verstandig, is niet leuk, is juist heel vervelend…” En toch, toch hoor ik mezelf tegen haar zeggen “ja hoor, geen probleem, dat neem ik wel van je over”. Want ik help zo graag, en ze is zo aardig, en hoeveel moeite is het nu, en… Mijn hoofd vertelt me van alles, terwijl mijn gevoel me toch heel wat anders zegt. Heb jij dat ook wel eens?

Grenzen & valkuilen

Is zo’n dingetje van grenzen en ‘persoonlijk leiderschap’… Tja, mijn leiderschap en grenswachter laten soms nog wel wat te wensen over. Gelukkig al wel veel minder dan voorheen. Ik leer, door de jaren heen, steeds vaker en duidelijker (en zonder heel veel schuldgevoel) gewoon ‘nee’ te zeggen. “Nee, dat wil ik niet. Nee, daar heb ik geen zin in. Nee, dat vind ik niet.” Lekker, joh!

Hoe ik dat geleerd heb? Door eens te kijken naar de situaties waarin ik ‘ja’ zeg terwijl ik ‘nee’ voel. Wat voor situatie was dat, met wie was dat, wat vind ik van die persoon, hoe voelde ik me toen, wat speelde er nog meer? Dat soort vragen helpen mij om af te pellen waardoor het komt dat ik dan toch ‘ja’ zeg. En dat heeft mij zoveel geleerd en opgeleverd!

Waterplas, regen

En het lukt me nog niet altijd, getuige mijn splinternieuwe rol als App-groep beheerder. Ik ga ook daarvan eens afpellen hoe het zo kwam dat ik mijn grens niet aangaf. Een nieuwe dag, een nieuwe uitdaging! Heb jij nou ook zulke uitdagingen? Zijn dit soort situaties voor jou herkenbaar? Kies je nog te weinig voor jezelf en teveel voor de ander of de lieve vrede? En wil je daar verandering in gaan brengen? Ik kan je helpen daarin stappen te zetten, bijvoorbeeld met behulp van mijn traject “Ik versie 2.0”. Neem even contact met op voor een gratis sessie, gewoon om te kijken waar jij tegenaan loopt en wat ik daarin wel of niet kan betekenen.

Of begin met mijn e-book

Is dit nog even een brug te ver voor je? Geen probleem, ik denk dat mijn e-book 5 gouden tips om jouw eigen richting te bepalen” je alvast een stapje de goede richting in kan helpen. Download het e-book en schrijf je in voor mijn updates, gratis advies is altijd mooi meegenomen! Laat me weten wat je van deze blog vindt en deel het vooral met anderen die hier ook wel wat mee kunnen.

PS: over het iedere keer in dezelfde valkuil stappen is een heel mooi gedicht geschreven “Ik loop door een straat”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *