Uncategorized

Terugblik op 2019

Dit is een natuurlijk moment voor een terugblik op 2019. Vanaf morgen is GroeiStof een weekje gesloten en richt ik mijn aandacht en energie vooral op mijn gezin en mijn ontspanning. Lekker een weekje samen: schaatsen, zwemmen, spelletjes doen, boeken lezen (!!), wandelen, eten, lachen, en mijn eigen rust pakken. Ik heb er enorm veel zin in!

Coole dingen gedaan

Hoe was 2019 voor GroeiStof? Tijd voor een terugblik: 2019 is het eerste volle jaar dat GroeiStof bestaat. In dat jaar heb ik trainingen gegeven aan lerarenteams op basisscholen, ben ik begonnen met workshops met open inschrijving, ben ik de samenwerking aangegeven met Bestuursacademie Nederland als freelance trainer en heb ik een intervisiegroep dames zijinstromers mogen begeleiden in omscholing naar een technisch beroep.

Daarnaast heb ik een enorme leercurve als ondernemer meegemaakt: webinars gevolgd over ondernemerschap, marketing, sales, trainerschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben samenwerkingen aangegaan met een marketing coach, een business coach en een medetrainer. Ik heb mijn website gemaakt, een training en workshops ontwikkeld, boeken gelezen (en nog meer nog niet gelezen).

achtbaan
Achtbaan: spannend en leuk!

Ook minder leuke dingen

Terugkijken doe ik niet alleen naar de leuke en geweldige dingen, ook de minder fijne kanten horen daarbij. De onzekerheid over geld, klanten, koers en keuzes zijn dit jaar de revue gepasseerd. Mijn interne dialoog bracht ook vragen naar boven als: doe ik het wel goed, kan ik het wel, waar ben ik eigenlijk mee bezig, hoe moet dit eigenlijk, wat mis ik nog, komt het ooit wel goed? Et cetera… Soms voelde het als een heel zwaar leven (zet ‘Zwaar Leven’ van Brigitte Kaandorp uit volle borst in). Dat hoort er ook bij, ik weet het. Dus ik laat mezelf soms even zwelgen en geef me daarna weel een schop onder het achterwerk: gaan met die blauwe banaan (zie hier een korte toelichting op de term)!

Klanten

Deze terugblik is pas compleet als ik ook kijk naar mijn klanten. De leerkrachten in mijn trainingen die zo eerlijk, gretig en enthousiast waren. Soms wat afwachtend, maar uiteindelijk toch vol positieve woorden over wat ze hadden geleerd. De deelnemers aan mijn workshops en trainingen: soms vrijwillig gekomen, soms op aandringen van anderen. En altijd hadden we lol: humor, creativiteit, energie, gekke dingetjes tussendoor (alles om de lunchdip door te komen). De openheid en verbinding tijdens de trainingen en workshop maken het mogelijk dat we op zo’n fijne manier van elkaar leren. Dat is voor mij de kick, waar ik het voor doe!

Voor mijn toekomstige klanten heb ik goed nieuws: ik ben pas net begonnen! Ik ben volop in ontwikkeling en schakel nu al in een hogere versnelling 2020 in. Ik ben bezig me verder te ontwikkelen als ondernemer en ook een nóg betere trainer te worden. Ik ben ook een nieuw concept aan het ontwikkelen waarover ik nu nog niks ga zeggen. Behalve dat het gaaf wordt!! In 2020 ga ik jullie nog meer voor jullie betekenen, dat is een ding dat zeker is. Ik groei verder, groei jij mee?

Een gedachte over “Terugblik op 2019

  1. Wat een mooi verhaal Marion. Kwetsbaar, geloofwaardig, positief. Je bent vertrokken en onderweg. In 2020 nieuwe dingen, gave dingen en nog wat onzekerheid misschien? ……. maar heb je die af en toe niet gewoon nodig om je bevestiging te vinden? Ik zie uit naar onze afspraak binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *