Over mij

GroeiStof

Ik heb leren altijd leuk gevonden. Dus na de universiteit bleef ik in mijn werkend leven ook studeren: allerlei vakdiploma’s voegde ik toe aan mijn lijstje. Mijn hoofd deed haar werk, mijn hart kon ik niet zo goed vinden. Tot ik na de geboorte van mijn 2e kind dacht: en nu ga ik iets doen voor mijn eigen ontwikkeling, gewoon voor mezelf! Ik wilde uit mijn hoofd en de verbinding met mijn hart ervaren. En, wauw, wat heeft dat me veel gebracht! 

Na een aantal jaren van opleidingen en trainingen waarbij ik weer heb geleerd mijn gevoel te betrekken bij wat ik doe, ben ik zoveel rijker geworden! Ik heb weer geleerd om mijn intuïtie te voelen en durven te volgen. Ik ben bewust geworden van de essentie van verbinden met de mensen om me heen, zowel privé als op het werk of de sportclub. En dit heeft me zoveel gebracht!

Voorbeeldje: door mijn intuïtie te volgen ben ik trainingen (over omgaan met verandering) gaan geven op het werk. Door mijn intuïtie te volgen, ben ik uiteindelijk ook voor mezelf begonnen met GroeiStof. Door meer de verbinding aan te gaan, zijn mijn relaties veel fijner geworden. Door mijn gevoel voorrang te geven, heb ik ook afscheid genomen van activiteiten en mensen die me energie kostten en niet gaven. Mijn leven is nu intenser, spannender, rijker, interessanter en zoveel leuker geworden!

Mijn naam is Marion Roos en ik ben jouw trainer/ coach!

Ik als trainer/coach

Kernwoorden die mij typeren als trainer/ coach zijn:

* yin-yang * vrolijk * blij * rustig * enthousiast * creatief * veel kleuren & beelden * duidelijke uitleg * klein & gezet * levensgenieter * nieuwsgierig * leergierig *  humor * soms onzeker & soms gedurfd * 

Ik ben vooral mens.

Mijn overtuigingen

Enkele overtuigingen die ten grondslag liggen aan hoe ik werk en wat ik bied:

 • Het leven is veel fijner als je vanuit je gevoel met elkaar omgaat.
 • Je omgeving is stukken leuker als iedereen vanuit empathie en verbinding met de ander communiceert.
 • Hoe flexibeler je bent in je manieren van communiceren, hoe beter je verbinding met anderen maakt.
 • Iedereen kan dit leren, het is vooral een kwestie van openstaan en willen.
 • Als we principes van NLP, mindfulness, empathie en verbindend communiceren standaard lesstof maken op de basisschool, dan hebben we over 20 jaar een maatschappij met een hele andere dynamiek. Dat zou toch eens gaaf zijn!

Als je me zou kennen, zou je weten dat ...

 • Ik dol ben op de kleurige sokken van Happy Socks. En op sneakers.
 • Ik verliefd ben op mijn ukelele en nog steeds niet heb geleerd hoe ik erop moet spelen.
 • Ik nog steeds werk aan mijn ‘ja, maar’ gewoonte.
 • Ik meer boeken koop dan ik tijd heb om te lezen.
 • Ik gefascineerd ben door het onbewuste (een van mijn favoriete boeken is dan ook ‘Het slimme onbewuste’ van Ap Dijksterhuis).
 • Ik grote beslissingen snel durf te nemen, maar kleine beslissingen dan weer niet…
 • Ik dol ben op zalmtartaar en sushi.
 • Ik een hekel heb aan mensen die heel belangrijk doen.
 • Ik een kick krijg wanneer mensen doorkrijgen wat er allemaal mogelijk is.

Missie & visie GroeiStof

Sinds september 2018 ben ik mijn droom en passie aan het verwezenlijken: mijn steentje bijdragen aan meer empathie en verbinding in onze maatschappij. Hoe ik dat doe? Door te coachen en trainen over hoe communicatie en samenwerken nu eigenlijk werkt, hoe het zit met groepsontwikkeling en persoonlijk leiderschap, en wat je dus zelf kunt doen om dit een stuk lekkerder en effectiever te maken.

Als trainer, coach, begeleider ondersteun ik mensen in een beweging die op veel plaatsen al is begonnen: meer aandacht en begrip voor het individu én de ander, voor eigenheid, creativiteit, passie, energie & plezier!

Enkele tevreden klanten van GroeiStof: