Uncategorized

Nieuw jaar, nieuwe richting

Precies 1 jaar geleden plaatste ik onderstaande foto & bericht op Facebook: ik was een training aan het maken als afstudeeropdracht voor mijn trainersopleiding. Die training was gericht op groepen leerkrachten die het plezier en de zin in/ van het lesgeven kwijt waren en op een leuke en creatieve manier wilde gaan zoeken naar hun plezier en energie. Dat was de richting die mijn wijzer toen op wees. Het was best een bevalling om een training te maken voldeed aan al mijn criteria: waardevol, kleurrijk, diepgang én leuk voor zowel de deelnemers als mijzelf als trainer. Tijdens de proefdag bleek gelukkig dat ik hier ruimschoots in was geslaagd!

Foto van het creatieve proces van een training ontwerpen, richting.
Mijn creatieve proces van een training ontwerpen.

Ondernemersles

Vandaag, op de laatste dag van januari, sta ik op het punt om een nieuwe richting op te gaan met mijn bedrijf GroeiStof. Sinds een week of zes zit ik op ‘ondernemersles’, zoals mijn business coach het zelf soms noemt. En daar had ik (na een jaar vrij spartelen) wel behoefte aan: aandacht voor richting, snelheid, techniek, mijn eigen gevoel en acties. En wat nu zo mooi is, is dat ik de training die hierboven nog in de maak was, heel binnenkort in het echt ga gebruiken! Een beetje aangepast, bijgeschaafd en aangescherpt: niet meer alleen voor leerkrachten en niet meer als groepstraining maar juist als 1-op- traject. Maar de basis blijft hetzelfde: met creativiteit, humor én diepgang aan de slag met je mindset, grenzen, energiebronnen en -lekken en stappen jouw goede richting op.

Want ik weet hoe is wanneer het voelt alsof de weken maar voorbij vliegen zonder dat je af en toe het gevoel hebt gehad dat je leefde. Hoe het is om je steeds vaker af te vragen: is dit het nou? Je bent moeder, echtgenote, collega, vriendin, dochter, maar je hebt het gevoel jezelf een tikkie kwijt te zijn. Er is niks dramatisch aan de hand, maar toch, je mist iets. Nou, dat dus. Dat is de kant die ik meer op zal gaan.

Een nieuwe richting, een nieuwe afslag

Paal met veel wegwijzers, richting.
Welke richting ga ik op?

Het precieze hoe en wat van die nieuwe kant voor GroeiStof ga ik je de aankomende maand vertellen. Ik heb er nu al heel veel zin in, ben ook best een beetje nerveus (“je moet er wel een beetje buikpijn van krijgen, anders daag je jezelf niet genoeg uit”) en heb nog wat puntjes op i te zetten. In de komende vier weken ga ik jullie actief laten weten welke richting ik op ga, als een soort GroeiStof 2.0. Mijn ontwikkeling gaat door, volg je me? Via Facebook, LinkedIn, website of mail (info@groeistof.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *