Introductie

Het is een komen en gaan

Ik zie op LinkedIn en andere kanalen best veel oproepen en vacatures voor nieuwe leerkrachten voorbij komen: de markt is weer lekker in beweging! Een nieuwe baan betekent nieuwe uitdaging, nieuwe omgeving, nieuwe collega’s. En ook een verandering in je team.

Wanneer er iemand uit een team vertrekt en/ of er iemand nieuws bij komt, heeft dat altijd effect op de dynamiek (en vaak effectiviteit) van het team. Taken en rollen worden anders, men moet elkaar weer even leren kennen en aftasten. Zo’n proces is heel natuurlijk, redelijk voorspelbaar, en soms toch best ingewikkeld.

Teamontwikkeling: wanneer alles soepel loopt, komt iedereen tot z’n recht

Het ontwikkelen van een team gaat in fasen, het is de kunst die fasen zo goed en snel mogelijk door te maken. Zodat het team zo snel mogelijk in hun prestatiefase zit: de paaltjes zijn geslagen, de rollen en taken zijn verdeeld, de (informele) hiërarchie is duidelijk, verantwoordelijken worden genomen en de beoogde doelen en resultaten zijn duidelijk.

Hoe zorg jij ervoor dat je team weer zo goed en snel mogelijk een veilige omgeving voor iedereen is? En dat iedereen goed weet wat ieders taak en rol is, ook wanneer dit informeel is? Ik hoor het graag! Wil je wat ondersteuning is het goed en sneller doorlopen van de fasen van teamontwikkeling? Neem dan eens contact met me op, ik kan hier absoluut iets in betekenen voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *